Media

HomeComunicate de PresăKlarwin se implică într-o amplă campanie de ecologizare în Timiș, alături de Primăria Balinț.

Klarwin se implică într-o amplă campanie de ecologizare în Timiș, alături de Primăria Balinț.

Klarwin se implică într-o amplă campanie de ecologizare care vizează colectarea deșeurilor și igienizarea comunei Balinț, din Timiș. Acțiunile se desfășoară în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID), Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor și cu sprijinul SC RETIM Ecologic Service SA. 

„Ne implicăm, ca de fiecare dată, în creșterea calității nivelului de trai pentru locuitorii zonelor în care activăm. Facem asta întrucât înțelegem că este responsabilitatea noastră să trasăm o schimbare de paradigmă, să educăm și să dăm tonul unor comportamente pozitive în relația cu mediul. Suntem convinși că asemenea acțiuni duc la creșterea conștientizării cetățenilor în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor”, a declarat Lucian Pavel, managerul Departamentului pentru Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Campania a debutat sâmbătă, 21 august, cu o acțiune de ecologizare desfășurată în satul Bodo. La eveniment au participat 35 de voluntari și primarul comunei Balinț, Crașovan Dănuț.

„Am colectat peste 3 metri cubi de deșeuri, aproximativ 1200 kg, de pe o suprafață de aproape 80.000 mp. Operatorul regional de salubrizare, SC RETIM Ecologic Service SA, a asigurat transportul până la Depozitul de deșeuri nepericuloase Ghizela. Urmează alte trei acțiuni similare pe raza comunei Balinț, acestea urmând să se desfășoare pe parcursul următoarelor trei săptămâni. Ne bucurăm să facem parte din schimbarea la față a acestei localități și încurajăm companiile și localnicii să se implice direct în astfel de acțiuni”, a concluzionat Andrei Popa.

Pe parcursul acestei campanii, Klarwin asigură resurse de apă potabilă și echipamente de protecție  pentru toți participanții la acțiunile de ecologizare.

Despre Klarwin 

Klarwin este lider european în domeniul aplicațiilor industriale destinate filtrării, separării și purificării. În calitate de partener oficial și exclusiv al Pall Corporation, o companie Fortune și parte a Danaher Corporation, Klarwin furnizează servicii și produse inovative marilor corporații din domeniul farmaceutic, al apelor potabile și industriale, energetic și al producției de mașini.