Media

HomeBlogCOVID19: Protejarea operatorilor de salubritate

COVID19: Protejarea operatorilor de salubritate

Gestionarea deșeurilor este un serviciu de sănătate publică indispensabil, în special în timpul pandemiei curente de coronavirus (COVID-19). Operatorii de salubritate oferă servicii de salubritate și de gestionare a deșeurilor solide esențiale, contribuind la economiile locale, la sănătatea și siguranța publică și la sustenabilitatea mediului.

Dar colectarea și sortarea a ceea ce aruncă alții îi pune în pericol în această pandemie. Munca lor implică o expunere ridicată la germeni și o proximitate ridicată cu alte persoane – de exemplu, operatorii de deșeuri gestionează materiale, inclusiv deșeuri medicale, care pot fi contaminate cu coronavirus.

Mesajul public cu privire la necesitatea unei segregări adecvate a deșeurilor medicale menajere pentru a nu se colecta orice material contaminat cu reciclabile este esențială pentru a reduce riscul de expunere pentru toti operatorii de salubritate.

WIEGO, în colaborare cu experți în sănătate publică și organizații partenere, a elaborat ghiduri pentru operatorii de salubritate și companiile de salubritate pentru a ajuta la prevenirea răspândirii bolii.

Descărcați și utilizați aceste ghiduri privind reducerea riscurilor pentru operatorii de salubritate.