Environment Technology

Protecţia mediului se află la baza tuturor planurilor şi acţiunilor noastre și, pentru asta, ne implicăm activ în proiecte publice și private de gestiune a depozitelor de deșeuri.

Klarwin® Environment Technology oferă soluții de filtrare, separare și purificare pentru tratarea levigatului și degazarea depozitelor de deșeuri. Bazându-ne pe tehnologii de ultimă oră în domeniul tratării levigatului şi degazării gropilor de gunoi și pe cunoştinţele şi expertizele inginerilor nostri, promovăm dezvoltarea unui management sustenabil al deşeurilor.

Klarwin® un partener tehnic de încredere

4

4 ţări în care avem reprezentanțe

Țări în care avem reprezentanțe:

Romania (București, Tg. Mureș)

Germania (Hamburg)

Slovenia (Ljubljana, Slovenskig Gorica)

Ungaria (Budapesta)

3

3 parteneri lideri tehnologici la nivel european cu care colaborăm

Parteneri lideri tehnologici la nivel european cu care colaborăm:

GRIMM & WULFF Germania

PALL

KRAMBO(HIS) Slovenia

30

30 ani experiență

Ani experiență acumulată în proiecte de tratare/epurare ape și managementul deșeurilor, inclusiv în proiecte finanțate prin fonduri ISPA, EU, EBRD și World Bank etc.

150

150 depozite

Depozite unde Klarwin® este prezent cu soluții de tratare a levigatului și managementul gazului de depozit (biogazului)

Protejăm resursele naturale pe termen lung

Alegeți cea mai performantă tehnologie de tratare levigat

Klarwin® oferă o asistență tehnică completă pentru proiectele de tratare levigat: design, calculații, proiecte tehnice, licitații/caiete de sarcini, furnizare, implementare, service, întreținere și reparații.

Disc TubeTM Reverse Osmosis (DTRO)

Sistemele oferite de Klarwin®, bazate pe tehnologia inovativă Disc Tube (DT), în parteneriat exclusiv regional cu Grimm&Wulff Anlagen und Systembau GmbH, produc cea mai bună calitate a apei tratate (a permeatului), aceasta putând fi evacuată înapoi în mediul înconjurător sau utilizată pentru irigații sau ca apă de proces.

Alege o soluție fiabilă

90%

operare garantată

8000 h

funcționare continuă

10 ani

durata de viață a membranelor

20 ani

durata de viață a echipamentelor

Această tehnologie are cele mai multe referințe în tratarea levigatului din depozitele de deșeuri, majoritatea capitalelor din Europa Centrală, de Sud și de Est având sistemele noastre. La nivel global, există mai mult de 2000 de referințe.

Stațiile noastre de tratare a levigatului sunt fabricate în Germania. Specialiștii din Hamburg cu care colaborăm au fost cei care au dezvoltat și implementat, pentru prima dată, tehnologia bazată pe osmoză inversă în tratarea levigatului, având deci cea mai lungă experiență în domeniu. Autorii acestor tehnologii au publicații importante în acest domeniu și sunt deținătorii și a altor patente pentru tehnologii conexe.

Fabrica din Hamburg, Germania, are un portofoliu de peste 2000 de sisteme de filtrare și osmoză inversă pentru diverse aplicații ca: desalinizarea apei, aplicații industriale și militare și, în special, tratarea levigatului din depozitele de deșeuri.

Stațiile de tratare a levigatului sunt construite din una sau mai multe trepte de filtrare ce pot fi adăugate pentru obținerea rezultatului dorit în funcție de calitatea și cantitățile variabile ale levigatului.

Treapta de levigat (RO1)

Treapta de permeat (RO2)

Treapta de concentrat (RO6)

Stripper

Schimbătorul de ioni

Evaporator

Configurația cu DT prezintă nenumărate avantaje în comparație cu tehnologiile concurente, ca următoarele:
– Pornirea și oprirea stației se realizează ușor și rapid
– Nu este necesar un pre-tratament chimic
– Mentenanța nu prezintă dificultăți, modulele putând fi deschise și testate, putându-se înlocui o singură membrană
– Modulele sunt certificate și aprobate de TUV Technischer Ueberwachuns-Verein Nord e.V.

Calitatea apei (a levigatului și a permeatului) este controlată constant prin măsurarea conductivității, a pH-ului, presiunii și temperaturii. Încorporarea acestor valori în sistemul de control al instalației de osmoză inversă duce la o mare fiabilitate în funcționare a instalației.

Agenții de curățare speciali, produși de Grimm&Wulff, sunt cei mai eficienți pentru că sunt speciali creați astfel încât să curețe suficient de bine membranele și în același timp să nu le afecteze performanțele și durata de viață. În combinație cu tehnologizarea performantă, garantează o stabilitate maximă a procesului și reduce degradarea membranei pentru a asigura durata de viață crescută a sistemului.

Asistență tehnică completă

Transparență prin Cloud

Folosind aplicația de monitorizare dezvoltată de Klarwin®, se economisesc timp și bani, oferind operatorilor informația necesară pentru a optimiza performanțele sistemului, în fiecare zi. În plus, oferă posibilitatea de a identifica, în mod proactiv, modul în care va opera stația, în viitor, și de a rezolva orice problemă potențială a sistemului, pentru a preveni întreruperile și pentru a menține calitatea dorită a apei.

Tehnologie scalabilă pentru monitorizarea aerului

Klarwin® îți prezintă soluțiile OIZOM pentru monitorizarea aerului, rentabile și scalabile, personalizabile în funcție de diverși parametri de interes: calitate, gaze poluante, emisii de miros și emisii toxice, zgomot, condiții meteorogolice, radiații, etc. Ideale atât pentru activitatea industrială, cât și pentru măsurarea calității aerului în comunități.

Alege o soluție fiabilă

Polludrone – dispozitiv integrat de monitorizare a calității aerului în timp real. Măsoară parametri critici precum poluanții, zgomotul, mirosul, vremea și radiațiile. Este o soluție precisă și rentabilă, ideală pentru aplicații de infrastructură inteligentă și monitorizarea mediului ambiental. Acest dispozitiv comunică prin diverse protocoale și furnizează date în timp real către platforma Oizom pentru vizualizare, rapoarte automate și alerte inteligente.

Descarcă fișa tehnică

Odosense – sistem de monitorizare a mirosurilor în timp real, bazat pe tehnologia e-nose. Măsoară și monitorizează continuu gazele toxice și mirosurile, oferind date precise și integrate cu parametrii meteorologici. Datele sunt transmise în timp real către platforma cloud Oizom, unde utilizatorii pot accesa și vizualiza informațiile în tablouri de bord personalizate. Odosense are o gamă variată de aplicații, de la depozite de deșeuri și instalații de tratare a apelor uzate până la industria chimică și industrială.

Descarcă fișa tehnică

Dustroid – sistem monitorizare a particulelor de praf din aerul ambiental, capabil să măsoare concentrația particulelor de praf. Este ideal pentru efectuarea de studii privind praful în zone cu activități generatoare de praf, precum construcții, minerit, porturi și procese metalurgice. Dispozitivul măsoară particulele de praf și oferă date în timp real prin diverse module de comunicație de date. Informațiile pot fi accesate și vizualizate prin intermediul platformei Oizom IoT Terminal și pot fi integrate în sisteme de automatizare a mitigării prafului.

Descarcă fișa tehnică

Copy of Rainstorm_Weathercom_Automatic_Weather_Station

Weathercom – Stație Meteorologică Automată (AWS) care măsoară parametrii meteorologici precum viteză și direcție vântului, precipitații, vizibilitate, radiație UV, lumină, temperatură, umiditate și presiune. Prin monitorizarea în timp real a acestor parametri, Weathercom facilitează decizii rapide în cazul unor pericole naturale. Fiind ușor de instalat și având panou solar, poate funcționa independent de o sursă de energie și rezistă condițiilor meteorologice extreme.

Descarcă fișa tehnică

Food_Processing_Plant_AQBot_Single_Parameter_Air_Quality_Monitor

AQBot – soluție avansată de monitorizare a calității aerului industrial, concepută pentru a satisface diverse domenii de producție și prelucrare. Cu o gamă largă de parametri de calitate a aerului, inclusiv gaze toxice și compuși organici volatili (TVOC), AQBot oferă informații detaliate pentru evaluarea și controlul mediului de lucru. Carcasa robustă a dispozitivului asigură durabilitate în condiții industriale extreme, iar opțiunile de conectivitate flexibile permit integrarea facilă în infrastructura de monitorizare a clădirilor sau a sistemelor de control ale fabricilor.

Descarcă fișa tehnică

oiza2

Envizom – este un software de monitorizare a calității aerului pentru obținerea, vizualizarea și analiza în timp real a datelor privind calitatea aerului. Motorul de interpretare a datelor Oizom extrage datele privind calitatea mediului de la stațiile de monitorizare Oizom. La primirea datelor, motorul execută corecțiile și algoritmii de compensare necesari. Envizom utilizează servere HTTPS securizate pentru stocarea datelor. Alternativ, aceste date pot fi stocate și pe serverele locale

Descarcă fișa tehnică

Managementul gazul de depozit și al biogazul

Klarwin®, în parteneriat cu furnizori de top, oferă cea mai eficientă soluție pentru managementul gazelor, oriunde acestea trebuie colectate, transportate și eliminate prin ardere, pentru diminuarea efectului de seră. Noi suntem partenerul dumneavoastră pentru combustia controlată a gazelor de depozit, a biogazului, gazului de mină sau a gazelor industriale la temperaturi ridicate.

Echipamentele noastre sunt produse în Elveția. La momentul actual, există peste 2000 de echipamente ce funcționează, în toată lumea, pentru orice tip de gaz (gaz de depozit, biogaz, gaze industriale).

Tehnologia respectă legile și normativele pentru extracția și arderea gazelor, asigurand extracția și arderea gazelor cu concentrație de metan de cca. 15-30% conform normativelor.

De ce servicii Klarwin?

• Automatizare compactă și centralizată.
• Instalare și punere în funcțiune rapidă;
• Costuri minime de funcţionare, întreținere și service;
• Training la fața locului.

Proiectarea sistemului de ardere la flacără deschisă la temperatură ridicată se face în funcție de cerințele specifice ale proiectului și de compoziția gazului.

Sistemul conține:

  • Sistem de conducte de colectare a gazului;
  • Stația de pompare pentru procesarea gazului;
  • Suflanta Eex-proof pentru extragerea gazului din depozit;
  • Facle pentru combustia gazelor de depozit;
  • Sisteme de control ale arzătorului aprobate de DVGW pentru a asigura un proces definit de ardere.

Standard ridicat de siguranță

Echipamentele de pompare și ardere cu flacără deschisă încorporează toate elementele îndeplinirii reglementărilor și specificațiilor de siguranță pentru livrarea și arderea gazului de descompunere. Piesele ce intră în contact cu gazele nu prezintă urme de rugină și sunt rezistente la presiuni de până la 6 bari. Sistemul de analiză a gazului monitorizează continuu compoziția gazului de descompunere și oprește instalația înainte de formarea unui amestec exploziv în sistem.

Echipa noastră de Technik

De la un pachet de service de bază până la unul complet, fiecare client primește asistența specifică din partea Klarwin pentru a-și menține echipamentul în cea mai bună stare pentru un cost competitiv. Suportul tehnic este oferit de echipe de service dedicate, în anumite regiuni din Europa, care vorbesc limbile locale.

Pentru mai multe detalii vezi divizia Technik.

Echipa noastră de After Sales

Din momentul în care echipamentul este instalat, dat în exploatare, pus în funcțiune iar operatorul este instruit de către un inginer Klarwin, păstrăm o strânsă legătură prin serviciile de After-Sales, pentru consumabile, mentenanță predictivă și reactivă, măriri de capacitate sau închirieri de echipamente.

Prin serviciile de After Sales pe care le oferim, vă oferim încrederea în care vă puteți baza.

Aplicațiile de succes

Pata Rat Leachate Treatment System - RO

Pata Rat Leachate Treatment System - EN

Vrei să afli mai multe?

Consultă-te cu un Specialist!