Media

HomeComunicate de PresăKlarwin dotează Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca cu purificatoare de aer Blueair

Klarwin dotează Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca cu purificatoare de aer Blueair

Klarwin, lider tehnologic în epurarea apelor reziduale și în tratarea surselor de apă potabilă, a donat Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, astăzi, 8 iunie a.c., zece purificatoare de aer. Aparatele sunt produse de Blueair și fac parte din gama HealthProtect, fiind primele din lume care au dovedit că pot îndepărta, în proporție de 99.99 %, virusul SARS-COV-2 din aerul de la interior.

„În cei 3 ani de activitate la nivelul județului Cluj, am încercat atât să facem performanță la nivel de business, cât și să legăm relații strânse cu comunitatea. Mai mult ca oricând, acum, în pandemie, am înțeles că eforturile noastre trebuie să fie îndreptate spre cei aflați în situații dificile. Facem asta așa cum știm mai bine, contribuind la eforturile autorităților, de combatere a noului coronavirus. Klarwin a fost și rămâne un partener de încredere al clujenilor”, a declarat Lucian Pavel, Managerul Departamentului pentru Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Cele zece purificatoare urmează să fie instalate în secția de terapie intensivă, în blocul operator și în câteva dintre saloanele Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

„Le mulțumim celor de la Klarwin și Blueair  pentru sponsorizarea făcută. Am fost plăcut surprins când am citit că peste 99% dintre virusuri și germeni sunt distruși de acest purificator. Știm cu toții că infecțiile nosocomiale reprezintă o actualitate și că toate spitalele se luptă cu acestea. Cercetătorii din întreaga lume luptă pentru a găsi modalitatea de a reduce infecțiile nosocomiale, deci suntem fericiți că avem la dispoziție aceste purificatoare”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Constantea, Managerul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Utilizarea purificatoarelor Blueair în mediul intraspitalicesc

Purificatorul HealthProtect™, distribuit în România exclusiv de Klarwin, este oficial primul din lume care a dovedit că poate îndepărta virusul SARS-CoV-2 din aerul de la interior. Testul la care a fost supus Blueair HealthProtect™ a fost condus de MRIGlobal, o organizație de cercetare independentă, non-profit, într-un mediu controlat de laborator, cu un grad sporit de siguranță – clasa 3, utilizând tehnologie de ultimă generație. 99,99% dintre aerosolii SARS-CoV-2 au fost eliminați din camera de testare cu ajutorul Blueair HealthProtect™ 7400.

Tehnologia Blueair versus alte purificatoare

În timp ce purificatoarele obișnuite doar împing aerul poluat printr-un filtru, tehnologia proprie HEPASilent™, folosită de purificatoarele Blueair, combină două metode de filtrare pentru o eficiență sporită. Prin combinarea tehnologiilor de filtrare electrostatică și mecanică se îndepărtează 99,97% din particulele cu dimensiuni până la 0,1 microni, eliminând virusuri, bacterii, praf, polen, părul de animale, spori de mucegai, acarieni și alți poluanți.

Donația primită de Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca din partea Klarwin este în valoare de 50.000 lei și va contribui atât la siguranța pacienților, cât și a personalului medical. Acțiunea face parte dintr-o amplă campanie de responsabilitate socială și este menită să încurajeze cât mai multe companii să se implice în soluționarea problemelor comunităților locale.

Compania internațională Klarwin a livrat, instalat și pus în funcțiune, la nivelul județului Cluj, două stații de tratare levigate generat de deseurile menajere de cel mai înalt nivel tehnologic. Cele două echipamente au o capacitate totala de epurare totală de 281 m3/zi și permit desfășurarea activității operatorilor depozitelor de deșeuri de la Pata Rât, respectiv CMID Cluj, în conformitate cu cele mai ridicate norme de calitate din domeniu.