Media

HomeComunicate de PresăKlarwin, exemplu de bune practici în tratarea levigatului de la CMID Bârcea Mare (Hunedoara)

Klarwin, exemplu de bune practici în tratarea levigatului de la CMID Bârcea Mare (Hunedoara)

Klarwin anunță implementarea cu succes a proiectului de suplimentare a capacității de tratare levigat de la Centrul de Management al Deșeurilor Bârcea Mare, din Hunedoara. Acest lucru a fost confirmat și de autoritățile locale, în urma unui control inopinat care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

„Klarwin a livrat, instalat și pus în funcțiune o stație mobilă de tratare a levigatului în termen de patru zile de la primirea solicitării în acest sens. Avem 12 echipamente cu o capacitate de epurare totală de 1400 m3/zi. Cu ajutorul acestora am intervenit adesea, la solicitarea operatorilor depozitelor de deșeuri, pentru tratarea levigatului, cu îndeplinirea tuturor normelor de calitate a permeatului care se descarcă în circuitul natural conform NTPA001. În ceea ce privește CMID Bârcea Mare, totul este funcțional și se operează integral în prezent”, a declarat Lucian Pavel, Managerul Departamentului pentru Protecția Mediului din cadrul Klarwin.

Klarwin este lider european în servicii de epurare a levigatului pe termen scurt, mediu și lung. Cu peste 17 ani de experiență în domeniu, cu cele mai moderne tehnologii la nivel mondial, Klarwin a devenit partenerul de încredere al operatorilor de deșeuri care doresc să implementeze cele mai performante soluții de epurare.

„Soluția, pe termen lung, este ca toate depozitele să aleagă încă de la început echipamente performante care să nu permită producerea de dezastre naturale. Klarwin a acționat adeseori ca pompier de serviciu, remediind, sub presiunea timpului, nenorocirile cauzate de alte soluții tehnice mediocre, soluții care și-au dovedit limitele imediat după punerea în operare. Pentru ca activitățile de gestionare a deșeurilor să se desfășoare continuu și fără impedimente, sunt necesare investiții sustenabile, cu verificarea în prealabil a experienței și a rezultatelor înregistrate de furnizorii din domeniu”, a explicat Lucian Pavel.

Echipamentele Klarwin folosesc tehnologia unică de osmoză inversă pentru tratarea levigatului, licențiată de Pall Corporation. Containerele Klarwin pot fi operate în 3-4 zile de la livrarea acestora la depozite.