Detecția pierderilor de apă

Klarwin® îți aduce soluțiile inteligente pentru monitorizarea și managementul pierderilor din rețelele de distribuție a apei potabile. Te ajutăm să alegi soluția potrivită pentru tine, asigurăm implementarea și rămânem alături de tine pentru creșterea performanței proceselor.

Pierderile de apă (o pondere importantă din Non-Revenue Water Loss) preocupă tot mai multe guverne, administrații locale și companii de distribuție. La nivel global, în 2019, pierderile au fost estimate la 126 de miliarde de metri cubi, adică aproape 40 miliarde USD. Problema devine și mai critică în contextul schimbărilor climatice, orașele înregistrând, în medie, pierderi între 5% și 80% din volumul total, ȋn funcție de zonă.

Impactul financiar este semnificativ, accesul la o resursă vitală scade, iar defectele prin care se realizează pierderile reprezintă surse de contaminare pentru apă.

Monitorizare permanentă și non-invazivă a sunetelor din rețea. Unități integrate, wireless, capabile să se sincronizeze între ele sau cu alte tehnologii de analiză a datelor. Tehnologie inovatoare concepută de liderul mondial în domeniu, Gutermann pentru identificarea continuă și precisă a pierderilor de apă. Disponibilitate în România exclusiv prin Klarwin®.

Descoperă soluțiile noastre:

ZoneScan NB-IoT

Primul sistem de senzori acustici bazat pe NB-IoT, cu semnal audio puternic și viteză mare de transfer de date. Permite corelarea automată între toți detectorii din sistem și oferă indicații exacte despre pierderile de apă.

ZoneScan Alpha

Sistem de senzori care monitorizează și semnalează scurgerile din rețeaua de apă. Furnizează locații exacte ale pierderilor, cu ajutorul aplicației software care analizează și interpretează sunetele captate de senzori. Rezistă la temperaturi cuprinse între -20°C și +80°C, având o durată de viață a bateriei de cel puțin 5 ani.

Analizăm și filtrăm sursele de zgomot înregistrate de senzori și ne asigurăm că acestea sunt cauzate de scurgeri. Corelarea sunetelor de la mai mulți senzori permit măsurarea parcursului pe conductă și localizarea exactă a scurgerilor.

Descoperă soluțiile noastre:

AquaScan 610

Primul corelator de sunete wireless, cel mai compact și portabil corelator disponibil în prezent. Asigură performanțe ridicate, prin funcții avansate, fiind cel mai popular corelator de zgomote asociate pierderilor de apă.

AquaScan TM2

Conceput special pentru utilizarea pe conducte de diametru mare și în situații extrem de dificile. Cu viteză de procesare ridicată și o tehnologie inovativă de prelucrare a semnalului ,acest corelator poate detecta zgomotul de scurgere mai silențios la frecvențe joase, în plus față de scurgerile normale.

AquaScan 620L

Soluție ultra-compactă, bazată pe senzorii-transmițători AQUASCAN de înaltă performanță, recunoscuți în industrie, și pe aplicația "Auto Filter”, extrem de ușor de utilizat pe laptop. Eficient chiar și pe conducte de plastic, sistemul oferă ghidare optimă utilizatorului.

EasyScan

Dispozitiv inteligent cu funcție de detectare a pierderilor de apă prin corelarea sunetelor, având integrat microfon acustic pentru sol și o sondă electronică de ascultare. Conectabil la aplicație Android intuitivă, disponibilă pentru telefon sau tabletă.

MultiScan

Corelator hiper sensibil, din oțel inoxidabil, conectabil la aplicație Android cu filtrare complet automată, geolocație GPS și cartografiere direct pe telefon sau tabletă.

Detectăm și amplificăm zgomotul creat de scurgeri în conductele aflate sub presiune, pentru localizare exactă a scurgerilor identificate.

Descoperă soluțiile noastre:

AquaScope 2

Kit-ul include un senzor magnetic acustic, ușor, compact și cu o amplificare clară a sunetelor. Este ergonomic, poate fi utilizat cu o singură mână și funcționează pe bază de baterii.

EasyScan

Instrument inteligent pentru localizarea pierderilor de apă. Dispozitivul are funcție de corelare a sunetelor, de microfon acustic de sol și de redare a zgomotelor captate. Se poate utiliza cu ajutorul unui telefon sau al unei tablete, prin intermediul unei aplicații Android ușor de utilizat.

AquaScope 550

Kit de detectare a pierderilor de apă prin intermediul microfoanelor, a amplificatoarelor de sunete specifice scurgerilor. Este dotat cu un display de monitorizare și caracteristici avansate, fiind ideal pentru profesioniștii specializați în detectarea pierderilor de apă.

AquaScope 3

Cu un design practic și portabilitate ridicată, sistemul prezintă conectori de înaltă calitate și o carcasă robustă, dar ușoară. Este ușor de folosit și optimizat în funcție de zonă: permite ajustarea lățimii de bandă pentru eliminarea interferențelor și a zgomotelor de fundal, asigură iluminatul în condiții de întuneric.

Asigurăm măsurarea și colectarea de informații privind cei mai relevanți indicatori pentru rețeaua de distribuție apei și semnalăm anomaliile

Descoperă soluțiile noastre:

Smart Hydrant Master

Produs de Waterscope, sistemul este capabil să efectueze măsurători utile și importante pentru companiile de apă. Situat deasupra solului și având aspectul unui hidrant convențional, dispozitivul monitorizează presiunea și semnalează eventualele probleme. Ajută la detectarea pierderilor de apă, dar și la combaterea consumului ilegal.

3 motive să apelezi la Klarwin dacă ești companie de distribuție a apei:

Soluții de monitorizare non-invazivă, 24/7:

instalare fără întreruperea furnizării de apă către consumatori sau lucrări de excavare, colectare de date în timp real, fără întreruperi, semnalarea automată a problemelor.

Eficiență economică:

identifici rapid pierderile de apă și reduci volumele de apă nefacturată. Asiguri un management optim al lucrărilor de mentenanță, contribuind la prevenirea reviziilor majore.

Scalabilitate:

sisteme ce permit testarea eficienței pe o porțiune din rețea și scalarea asupra întregii infrastructuri, etapizat, în funcție de nevoile și resursele companiei.

Proiect Aquaserv Târgu Mureș

Studii de caz

Aquaserv - Târgu Mureș

Aquatim - Timișoara

Descarcă broșura produs

Zonescan NB-IoT

Klarwin® pune tehnologia să lucreze eficient pentru tine!

Contactează-ne pentru mai multe detalii!