Media

HomeComunicate de PresăProdusele Filtermist protejează sănătatea noastră

Produsele Filtermist protejează sănătatea noastră

Produsele Filtermist protejează sănătatea noastră

Misiunea Filtermist este de a proteja oamenii, asigurând medii de lucru mai curate, mai sigure și mai productive. De multe ori sună ca o particularitate corporatistă, însă, odată cu Ziua Mondială a BPOC 2020 (Bronhopneumopatia obstructiva cronica), ne-am gândit să vă arătăm că acest slogan nu este inventat de echipa de marketing, ci că Filtermist este chiar bun pentru sănătatea dumneavoastră.

BPOC are loc atunci când plămânii se inflamează, se deteriorează și se îngustează. Principala cauză este fumatul dar pot fi afectate și persoanele care nu au fumat niciodată.

În acest document de la Health and Safety Executive – HSE (Direcția de Sănătate și Siguranță) găsiți cercetări care arată că BPOC poate fi cauzată sau agravată de expunerea la praf, vapori și gaze de la locul de muncă.

BPOC are efecte dăunătoare asupra calității vieții și a costurilor financiare din cauza concediilor medicale și a tratamentului medical. Actuala pandemie COVID-19 descurajează și mai mult, bolnavii de BPOC fiind înscriși ca „vulnerabili din punct de vedere clinic” și cerându-li-se să se protejeze în zonele unde cazurile de coronavirus sunt la maxim.

Rezultatele cercetărilor sugerează că, pentru Marea Britanie:

  • Aproximativ 15% din BPOC pot fi cauzate sau agravate de condițiile de muncă;
  • Anual, 4000 de decese cauzate de BPOC pot fi legate de expunerea la factori de muncă;
  • 40% dintre pacienții cu BPOC sunt sub vârsta de pensionare;
  • Un sfert dintre cei sub vârsta de pensionare nu pot lucra deloc.

BPOC nu este curabilă și, odată ce se dezvoltă, afectarea plămânilor este ireversibilă. Cu toate acestea, puteți ajuta la ameliorarea simptomelor prin reducerea expunerii la praf, fum și gaze la locul de muncă.

Filtermist proiectează, fabrică și instalează echipamente care asigură aerul curat în spațiile de producție industriale, eliminând în mod eficient contaminanții, cum ar fi ceața de ulei, fumul de ulei, praful, fumul și compușii organici volatili găsiți în vopsea, de exemplu.

Alte boli respiratorii

Potrivit raportului HSE „Statisticile bolilor pulmonare profesionale în Marea Britanie, 2020”, se estimează că 48.000 de persoane care au lucrat în ultimele 12 luni au în prezent probleme de respirație sau pulmonare pe care le consideră ca fiind cauzate sau agravate de muncă – sunt suficienți oameni cât să umplem un stadion.

În calitate de angajator, aveți responsabilitatea legală (în temeiul regulamentului de control al substanțelor periculoase pentru sănătate) de a vă asigura că aveți măsuri de control eficace, precum echipamente de exhaustare locale. Dacă le utilizați deja, trebuie să vă asigurați că sunt menținute în stare de funcționare normală, astfel încât să ofere protecția necesară angajaților.

Serviciile de întreținere regulată oferite de Filtermist înseamnă că orice probleme pot fi identificate și rezolvate chiar și în timpul testelor de rutină a echipamentelor de exhaustare.

Neconformarea duce la îmbolnăvirea angajaților, acest lucru fiind costisitor pentru o afacere, ca să nu mai vorbim de faptul că personalul este afectat de boli cronice.

Un răspuns pentru toate

Raportul „Statisticile bolilor pulmonare profesionale în Marea Britanie, 2020” afirmă, de asemenea, că dintre cei care au lucrat vreodată și care au în prezent probleme cu respirația și plămânii, au fost identificați următorii factori ca fiind cauza principală pentru deteriorarea sănătății lor:

  • 13% din cazuri – materiale aeropurtate rezultate din vopsirea prin pulverizare sau fabricarea produselor din spumă;
  • 7% din cazuri – Prafuri din făină, cereale, furaje sau paie;
  • 20% din cazuri – Prafuri rezultate în urma prelucrării pietrei și a producerii de ciment, cărămidă sau beton;
  • 10% din cazuri – materiale aeropurtate în timpul sudării, lipirii sau tăierii / șlefuirii metalelor.

Filtermist Systems furnizează soluții pentru toate aceste probleme realizând sisteme personalizate de control al aerului și sisteme de control al poluării pentru toate tipurile de contaminanți aerieni industriali, cu mărcile fabricate de Filtermist International.

Expertiza Filtermist Systems include furnizarea de sisteme de curățare a aerului complet automatizate pentru clienți dintr-o gamă largă de industrii, inclusiv prelucrarea metalelor, automotive, aerospațiale, finisarea suprafețelor, prelucrarea produselor alimentare, farmaceutice, tipărire, ambalare, chimică, agricultură, minerale și multe altele.

Serviciul la cheie al Filtermist include consultarea inițială și planificarea proiectelor, proiectarea sistemului, specificațiile, fabricarea și furnizarea echipamentelor, instalarea, punerea în funcțiune și serviciile post-vânzare, inclusiv testarea echipamentelor de exhaustare.

Klarwin este distribuitor unic Filtermist în România.

Sursă articol: Filtermist Limited