Senzori de monitorizare meteo, esențiali pentru orașele smart

În contextul schimbărilor climatice și a evenimentelor meteorologice extreme, accesul la date precise, în timp real, devine o necesitate pentru siguranța și planificarea eficientă în multe domenii economice și un instrument esențial pentru orașele viitorului.

Fenomenele naturale impredictibile pot avea un impact negativ major asupra activităților agricole, dar și asupra siguranței urbane și gestionării situațiilor de urgență. Astfel, dacă în agricultură previziunile meteorologice exacte pot ajuta la un randament mai crescut al culturilor, prin planificarea lucrărilor agricole în funcție de temperaturi și cantități de precipitații, o monitorizare atentă a vitezei vântului poate reduce daunele cauzate de furtuni sau inundații. În astfel de situații, întârzierea sau inexactitatea informațiilor poate duce la pierderi economice semnificative sau chiar la riscuri pentru viața umană.

Soluția Weathercom de la Oizom

Pentru monitorizare continuă și extrem de precisă a parametrilor meteorologici relevanți, Oizom a dezvoltat stația meteorologică automată Weathercom.

Weathercom colectează o gamă largă de date, inclusiv viteza și direcția vântului, cantitatea de precipitații, indexul UV, intensitatea luminoasă, temperatura, umiditatea și presiunea atmosferică. Fiecare dintre acești parametri sunt monitorizați continuu, iar accesul la date, în timp real, permite utilizatorilor să ia rapid decizii bazate pe informații concrete, atunci când situația o impune.

Weathercom oferă nu doar date meteorologice, ci și analize de tendințe și predicții bazate pe date istorice, facilitând astfel emiterea de avertizări timpurii și gestionarea proactivă a condițiilor de risc. Datorită carcasei sale rezistente și a designului adaptabil, echipamentul poate funcționa în condiții meteorologice și temperaturi extreme, asigurând continuitate și acuratețe în colectarea datelor. Această capacitate transformă Weathercom într-un instrument indispensabil pentru gestionarea eficientă a fenomenelor naturale.

Integrând tehnologie de ultimă generație, inclusiv independență energetică, datorită panoului solar inclus, stația meteorologică automată reprezintă unul dintre instrumentele indispensabile pentru a face față provocărilor climatice, din ce în ce mai severe, atât pentru administratorii orașelor inteligente și infrastructurilor importante, cât și pentru sectorul agricol.