Media

HomeBlogStudiu de caz: Tratare apă de izvor de adâncime ca apă potabilă

Studiu de caz: Tratare apă de izvor de adâncime ca apă potabilă

Aplicație:

O fabrică din domeniul prelucrării de componente a implementat un sistem automat de tratare a apei din sursa proprie de adâncime, bazat pe osmoză inversă (1) și amestec, pentru atingerea calității dorite cu un grad de recuperare maxim. Dimensionarea soluției tehnice corecte, începând de la pretratare, instalația RO și până la tratamentul final, inclusiv dezinfecție, s-a bazat pe o analiza detaliată a următorilor factori: caracteristicile apei brute, cerințele tehnologice ale beneficiarului, debitul și calitatea dorită a apei tratate.

Problema:

Clientul a dorit să aibă o alternativă pentru apa din rețeaua publică, la aceeași calitate dar cu costuri reduse. Sursa de apă subterană este o alternativă cu costuri reduse dar unii parametri depășesc parametrii de potabilitate.

Soluție:

Specialiștii Klarwin au definit tehnologiile de tratare si parametrii de calitate apă tratată în funcție de utilizarea acesteia.

Klarwin a proiectat, executat și instalat un sistem de tratare automat, de înaltă performanță și eficiență bazat pe RO și amestec, care include:

  1. treaptă de prefiltrare mecanică cu tehnologii Pall (2), urmată de rezervor stocare apă brută
  2. sistem de tratare prin osmoză inversă produs de un producător renumit la nivel European
  3. treaptă de filtrare sterilizantă pentru apa de amestec, cu tehnologie de microfiltrare Pall 0.2 microni (3)
  4. sistem automat de amestec bazat pe monitorizare on-line a conductivității
  5. treaptă finală de dezinfecție cu grup automat de clorinare, pentru a asigura conformitatea cu cerințele de calitate a apei potabile și siguranța rețelei de distribuție interne.
(2)
(3)

Parametrii de calitate ai apei tratate sunt aduși la valori apropiate de cei ai sursei inițiale, permițând tuturor consumatorilor interni de apă industrială, care au instalate sisteme de tratare suplimentare (ex. pentru apă de cazan) să le opereze conform acelorași procese și proceduri indiferent de sursa de apă folosită la nivel de fabrică.

Beneficii:

  • Sistem automat prevăzut cu măsuri de siguranță pentru menținerea calității constante a apei tratate.
  • Grad de recuperare maxim la RO asigurat prin tehnica de amestec până la calitatea cerută.
  • Asigurarea unei surse continue de apă la calitate de apă potabilă cu un cost mult mai redus comparativ cu cel de la furnizorul local.
  • Fiabilitatea ridicată a sistemului automat, asigurată prin integrarea unor tehnologii și sisteme de înaltă calitate în toate etapele: prefiltrare, tehnologii membranare și filtrare sterilizantă.