Media

HomeComunicate de PresăKlarwin și Teva au lansat proiectul de ecologizare „Redăm Verdele Naturii”, cu sprijinul organizației „Let’s do it, Romania!”

Klarwin și Teva au lansat proiectul de ecologizare „Redăm Verdele Naturii”, cu sprijinul organizației „Let’s do it, Romania!”

Compania internațională Klarwin, lider european în domeniul aplicațiilor industriale destinate filtrării, separării și purificării, a lansat, în parteneriat cu Teva Pharmaceutical Industries, lider mondial în domeniul medicamentelor generice, proiectul de ecologizare „Redăm Verdele Naturii”, sub egida organizației „Let’s do it, Romania!”.

  Prima ediție s-a desfășurat duminică, 22 mai, cu scopul de a marca Ziua Acțiunii Internaționale pentru Protecția Mediului, sărbătorită anual pe 23 mai. Acțiunea de ecologizare a fost realizată în zona Lacul Morii, Sector 6, București, cu sprijinul Asociației „Let’s do it, Romania!” și al operatorului local de salubritate.

  „Vrem o Românie mai verde și mai curată, iar asta presupune implicare. Putem să stăm și să așteptăm ca alții să rezolve problema deșeurilor depozitate necorespunzător, în condițiile în care autoritățile sunt depășite de situație, sau putem să punem mâna și să facem. Am văzut deschidere pentru voluntariat în cadrul echipei Klarwin și am decis să folosim această motivație în proiecte de ecologizare, alături de partenerul nostru, Teva Pharmaceutical. Acționăm prin îndepărtarea gunoaielor din locurile în care acestea n-ar trebui să se afle, dar, dincolo de acest efort, ne dorim să contribuim la schimbarea de mentalitate a românilor. Responsabilitatea față de mediu începe prin păstrarea curățeniei”, a declarat Adrian Dobre, fondator și CEO Klarwin.

  La acțiunea de ecologizare au participat 50 de voluntari, angajați ai celor două companii și membri ai familiilor acestora. Proiectul beneficiază de sprijinul organizației „Let’s do it, Romania!”, asociație care s-a ocupat de instructajul participanților. Deșeurile colectate au fost transportate de operatorul local de salubritate Urban SA.

   
 
      


„Extindem parteneriatul cu Klarwin și în zona implicării în beneficiul comunităților în care activăm. Teva promovează și încurajează cultura voluntariatului, cu atât mai mult cu cât impactul acestor proiecte determină creșterea calității vieții românilor, iar acest lucru este congruent cu misiunea companiei noastre. Avem încrederea că aceste acțiuni vor aduce efecte pozitive și asupra mediului înconjurător și vor ajuta, în același timp, la creșterea gradului de conștientizare din partea cetățenilor cu privire la responsabilitatea fiecăruia dintre noi pentru o natură curată și sănătoasă. Suntem bucuroși să fim parte din echipa care #redă verdele naturii”, a declarat Răzvan Radu, Director General Sindan-Pharma, companie membră a Grupului TEVA Pharmaceutical în România.

  În urma acțiunii de duminică au fost colectați 60 saci de deșeuri. Organizatorii intenționează să desfășoare în mod regulat campanii de conștientizare a importanței colectării selective a deșeurilor și sesiuni de ecologizare în zone afectate, la nivel național, implicând și mai mulți parteneri care înțeleg și susțin responsabilitatea față de mediu.